Om Jojjesplejs

Vem är Jojje

Jojje Lidén född 1957 och Gnagare sedan 7års åldern, uppvuxen på Råsunda.

Minns att man fick gå ifrån Bälstabro för där byttes det bussbolag från SL till SJ, man hade inte råd att lösa en ny biljett.

3 kr kostade det att komma in på Norra på den tiden.

Därefter så flyttade man till Västra Nedre där alla Gnagare satt då för att sedan välja Västra Övre.

Under tiden som man byggde om den Västra läktaren så flyttade jag tillbaka till Norra Stå, och där stod jag tills jag började fotografera på innerplan.

Träningsläger 2009

2003 så började jag fota mer och mer. Så denna lilla hobby som jag hade då med att fota runt och på matcherna växte mer än vad jag hade tänkt mig på den tiden.

I många år så har jag jobbat som fångvaktare på Kronobergshäktet. Med en fantastisk arbetsgivare så har jag kunnat lägga ett fridagsschema månad för månad vilket har gjort att jag kan fota mycket av AIK:s matcher! Sedan 2018 så är jag pensionär.

Fotbollen ligger mig närmast hjärtat sedan kommer Innebandy och Hockey.

Får jag tid över så fotograferar jag AIK's damer också!

Om Jojjesplejs

Det hela började med att Jag satt en dag med lite foton jag tagit med min Instamatic som jag ville dela med mig utav. Hemsidor va inte så inne år 2002 på hösten.

Men som tur var så visste jag om en tjej vid namn Camilla som gjorde hemsidor där man kunde lägga upp kort. Så jag bad henne att göra en hemsida åt mig, hon döpte hemsidan till Jojjesplejs

Eftersom mitt brinnande intresse för att ta foto i samband med AIK's matcher fortsatte så ville jag få ny fart på hemsidan. Vid 2005 så tog Jonas ifrån Helsingborgsgnagarna över ansvaret för hemsidan, vi registrerade jojjesplejs.com!

Det var lite rörigt att ha en massa sidor med olika länkar och reklam, så istället så satte vi upp den här sidan så att allt var samlat under ett och samma ställe!

Genom åren har hemsidan bytt utseende och anpassats för att enklare hitta runt på Jojjesplejs, förslag eller önskemål är alltid välkomnande för att hitta nya förbättringar!

Text uppdaterad: 2021 Aug 20, 15:54